CONSULTA DOMICILIARIA D’ORIENTACIÓ PSICOLÒGICA

Molts persones que demanen una consulta de Psicoteràpia en realitat requereixen una orientació psicològica, però no sempre tenen clar quan es necessita un o altre tipus d'ajut.
L’Orientació Psicològica o Counseling és una ajuda professional, psicològica, que s'aplica a les persones que s'enfronten amb una tasca de desenvolupament (activitats o situacions que les persones d’una determinada cultura han d’afrontar com a part de la seva vida psicosocial: anar a escola i adaptant-se als diferents requeriments, constituir una família i atendre-la, inserció laboral i professional, etc.), en la que no estan proporcionant una resposta correcta, o enfrontant-se a una situació de conflicte a la que no troben solució i que comença a generar ansietat i altres símptomes molestos. També es contemplen situacions que requereixen una presa de decisions que romanen bloquejades a pesar del reconeixement de la seva necessitat.
La psicoteràpia és un recurs que s'utilitza en les persones que tenen certs tipus de trastorns emocionals que ha anat adquirint una certa condició de cronicitat i que d'alguna manera interfereixen amb el funcionament psicosocial de la persona.
L’orientació psicològica te un caràcter més preventiu i s’ha d'aplicar quan el problema o la situació és més circumstancial i els seus efectes sobre el funcionament psicosocial no han adquirit una connotació de certa cronicitat o estabilitat.
OBJECTIUS:
L’orientació psicològica pretén ajudar a la gent a mantenir la seva salut mental i aconseguir una òptim funcionament psicològic basat en la confiança en si mateix, autoestima, auto comprensió i el desenvolupament d'habilitats per treballar, estimar i gaudir satisfactòriament superant les diferents situacions de conflicte que se’ls puguin presentar.
Les situacions de conflicte en les que puc ajudar són :
1. Dificultats en les relacions (familiars, laborals, socials i altres)
2. Dificultats de parella (agressió, violència, dependència, etc.)
3. Problemes de conducta (sobretot en adolescents)
4. Baixa autoestima (frustracions, falta de identitat)
5. Accidents o estrès (dany físic, pèrdua material, acomiadament, situació traumàtica)
6. Estancament (personal, professional, social; falta de motivació o claredat en els objectius).
7. Dificultats per al canvi quan es modifiquen les condicions (autoestima, acceptació, culpa).
8. Addiccions (dificultats per superar determinades addiccions).
9. Orientació acadèmica i professional.
Si et sents confós o bloquejat per portar a terme una determinada activitat, o estàs afrontant sentiments ambivalents davant d’una situació, o davant de determinada persona o relació, o descobreix que no pots prendre certes decisions a pesar de reconèixer la necessitat de fer-ho, o ben aviat comences a tenir estats emocionals negatius, ansietat, depressió, etc., sense causa aparent, llavors necessites assessorament u orientació psicològica per fer front a la situación
ÀMBITS D’ACTUACIÓ
El sistema d’accés als servei serà privat. Respecte al àmbit geogràfic fonamentalment aquest servei s’adreçarà a les persones de Granollers i de la comarca del Vallés Oriental.
Per altra banda, els àmbits en els que fonamentalment faig intervencions, estan bàsicament lligats a la ajuda psicològica de intervenció, de prevenció i de desenvolupament humà en els àmbits :
- Àmbit Personal: Desenvolupament i superació de crisis o conflictes individuals, familiars o grupals.
- Àmbit Educacional: Ajudant a pares i fills en la pressa de decisions dels seus itineraris acadèmics i professionals i en els seus conflictes a l’aula.
- Àmbit Esportiu: Ajudant a esportistes tant el la seva etapa d’iniciació com en l’etapa de desenvolupament a superar les diferents crisis i conflictes individuals i grupals.
És important entendre que l’Orientació Psicològica es pot oferir a persones en qualsevol etapa de la seva vida, treballant els aspectes sans de les persones per desplegar les seves potencialitats. El counselor com a professional de la salut entén que certes dificultats psicològiques de les persones, incloent els conflictes interpersonals que sorgeixen necessàriament a la nostra existència formen part del procés normal de la vida i no constitueixen, necessàriament una malaltia.
No són pacients sinó clients”.
Els meus horaris d’atenció als clients són:
Dimarts- Dimecres
De 16 - 20 h.
De 16 – 20 h.
Dijous
De 16 -19 h.
Sempre en hores convingudes amb antelació i amb molta flexibilitat horària

Julio López Laorden
Psicòleg nº col. 19971
email: jlaorden1@gmail.com

Comentarios